חבר השופטים
מר יוני פרחי, פסנתרן ומנצח
הפסנתרן והמנצח יוני פרחי הופיע כסולן ומנצח עם מירב תזמורות ישראל. הוא הופיע בפסטיבלים רבים, ביניהם פסטיבל ישראל, הפסטיבל הבינלאומי ע''ש פליציה בלומנטל, פסטיבל "גליציה" בפולין ופסטיבל "קול המוזיקה בגליל העליון". הוא מופיע בהרכבים קאמריים מגוונים עם מיטב אמני ישראל, כמו כן הופיע ברסיטלים עם החלילן סר ג'ימס גאלווי.
הוא הופיע באנגליה, אוסטריה, בלגיה, פולין וגרמניה. בדצמבר 2021 החליף בהתראה קצרה את הפסנתרן יפים ברונפמן בסדרה הקאמרית של התזמורת הפילהרמונית הישראלית.
יוני החל את לימודי הפסנתר בהדרכת גב' הדסה ביריביס והמשיך את לימודיו בהדרכת פרופ' עמנואל קרסובסקי ופרופ' פנינה זלצמן בביה"ס ע"ש בוכמן- מהטה, אוניברסיטת ת"א, שם סיים בהצטיינות יתרה את לימודי התואר הראשון והשני. כמו כן למד קומפוזיציה בהדרכת פרופ' סרג'יו נטרא. הוא למד ניצוח בהדרכת נעם שריף וכיהן כאסיסטנט שלו בתזמורת הסימפונית חיפה במשך שבע שנים. כמו כן השתלם בניצוח בהדרכת דניאל ברנבוים בבית האופרה הממלכתי בברלין (2011-2013). הוא זכה בפרס היוקרתי ע"ש ג'ינה באכאוור 2006 מעם קרן התרבות אמריקה-ישראל. כמו כן זכה במשך שנים רבות במלגות קרן התרבות אמריקה-ישראל.
יוני מרצה בכיר במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט, מרצה במגמת הניצוח והקומפוזיציה בבית הספר רימון ונמנה עם סגל ההוראה בכתות האמן הבינלאומיות לפסנתר "תל חי". בשנת 2017 נבחר כ"מרצה מעורר השראה" בסקר שערכה התאחדות הסטודנטים הארצית של האוניברסיטאות והמכללות בישראל.
גב' לילי דורפמן, פסנתרנית ומורה
מורה לפסנתר ולמוזיקה קאמרית באקדמיה למוזיקה ע"ש בוכמן מהטה באוניברסיטת תל אביב.
בוגרת תואר שני באקדמיה למוזיקה ע"ש גנסין במוסקבה בין השנים 1964-1969.
בשנת 1973 עלתה גב' דורפמן עם משפחתה לארץ ישראל.
עבדה בקונסרבטוריונים ברמת השרון וגבעתיים, שם לימדה סטודנטים אשר זכו בתחרויות ופיתחו קריירה מקצועית בפסנתר. ביניהם דרור בירן, שי רוזנבוים, ברניקה גליקסמן, ואנדי פלדבאו.
משנת 2005 מלמדת גב' דורפמן כל קיץ בגרמניה ב- ISAM, International Summer Academy of Music, שם מעבירה כיתות אמן ושופטת בתחרויות המתקיימות כל שנה. לקחו חלק באקדמיה הזו פסנתרנים מכל העולם אשר השתתפו וזכו בתחרויות בינלאומיות יוקרתיות, ביניהם אנטוני ברשבסקי, רומן לופטינסקי, טטיאנה שפרן, ג'ובאני ברטולזי, אנה בולקינה ונטליה זולוטריובה.
במהלך שנותיה העבירה גב' דורפמן כיתות אמן מסביב לעולם בקייב וסומי (אוקראינה), "מוצרטאום" בזלצבורג (אוסטריה), טאלין (אסטוניה), פרנקפורט, מיכלשטאט ואוכסנהאוזן (גרמניה).
ד"ר אילנה כהן, פסנתרנית
שופטת אורחת בקטגוריה א'
ד"ר אילנה כהן נולדה בתל-אביב, ישראל.
מגיל 10 הייתה תלמידתו לפסנתר של פרופ' ליאו קסטנברג, תלמידו של המלחין האיטלקי פרוצ'יו בוסוני.
את התואר הראשון היא סיימה באקדמיה למוזיקה בתל אביב, במגמה בנגינת פסנתר. כהן סיימה את התואר השני במוזיקולוגיה באוניברסיטת תל אביב. כיתתה הייתה הראשונה שסיימה את התוכנית למוזיקולוגיה.
לאחר שלמדה אצל פרופ' דורה זסלבסקי בבית הספר למוזיקה במנהטן בניו יורק, היא קיבלה תואר דוקטור בפסיכותרפיה ואומנויות מהאיחוד לניסויי מכללות ואוניברסיטאות באוהיו.
כפסנתרנית קונצרטים ביצעה ד"ר כהן רסיטל עבור תחנת הרדיו "קול ישראל". כמו כן הופיעה כסולנית עם תזמורת קול ישראל באולם ימק"א בירושלים, ובגיל 16 ניגנה בקונצ'רטו לפסנתר של גריג עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית.
ד"ר כהן היא יו"ר ארגון 'צפונות תרבות', שהוקם על ידה בשנת 1997. 'צפונות תרבות' היא ארגון המוקדש לעידוד ולתמיכה כספית של מוזיקאים ישראלים צעירים
יליד פולין, פסנתרן ומרצה.
את השכלתו המוסיקלית רכש בקונסרבטוריון גבעתיים בכתת הפסנתר של גב' דינה תורגמן ובהמשך באקדמיה למוסיקה שבאוניברסיטת תל אביב בשני תארים בכתתה של פרופ' פנינה זלצמן.
הופיע ברסיטלי סולו, מוסיקה קאמרית, ליווי זמרים וקונצ'רטים עם תזמורות בארץ, בבלגיה (ליאז'), איטליה (אנקונה), הונגריה (בודפשט), רומניה (קלוז' ואורדיאה), דרום אפריקה (יוהנסבורג ופרטוריה) ואוסטריה (פסטיבל למבך למוסיקה מודרנית בת זמננו).
עורך כיתות אמן לפסנתרנים ונגני מוסיקה קאמרית בדבלין-אירלנד (האקדמיה המלכותית למוסיקה), בקולז'-רומניה (האקדמיה למוסיקה ע"ש דימה), בספרד (בפסטיבל מנדיגוריה).
שופט בתחרויות ארציות לפסנתרנים בירושלים, אשדוד, נתניה, כפר סבא. ניהל ושפט במשך שנים את תחרות שופן הארצית לצעירים בתל אביב. מן המייסדים של תחרות פנינה זלצמן יחד עם הקונסרבטוריון בכפר סבא ויחד עם פנינה זלצמן עצמה ב2006, ומשמש כשופט בכל התחרויות.
נמנה עם סגל ההוראה בבית הספר למוסיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל אביב ומשמש גם כיועץ האקדמי הראשי שלה.
מר עדי רוזנקרנץ, פסנתרן ומורה
ד"ר אירינה ברקוביץ', פסנתרנית ומורה
ילידת מוסקבה, למדה פסנתר בבית הספר למוסיקה ע"ש גיסין ובאקדמיה ע"ש צ'ייקובסקי אצל פרופ' פלייר. למדה לתואר שלישי, בהדרכתו של פרופ' גוטמן באוניברסיטה ע"ש גנסין במוסקבה. בשנת 1980 זכתה בפרס בתחרות ע"ש י. ס. באך שנערכה בלייפציג, ובעקבות זכייה זו. הופיעה ברחבי ברית המועצות בהרכבים שונים וברסיטלים רבים כסולנית, בהרכבי דואו. הופיעה כסולנית עם כל התזמורות החשובות בברית המועצות.
אחד השיאים הבולטים בקריירה של אירנה ברקוביץ' היה סדרה של 9 קונצרטים מיצירות באך, שכללו את 48 הפרלודים והפוגות, כל הקונצ'רטים, וריאציות גולדברג ועוד. עלתה ארצה בשנת 1989 והצטרפה לסגל המורים באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. מאז עלייתה, אחרנה מופיעה רבות כסולנית עם תזמורות ועם הרכבים קאמריים רבים.
בשנים 1994-1999 הופיעה בפסטיבל באוחריד – מקדוניה, באוסטריה וצרפת בנגינת סולו ובהרכבים קאמריים, במדריד באולם הקונצרטים של התזמורת הפילהרמונית. בארץ הופיעה כסולנית עם התזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור, עם התזמורת הסימפונית חיפה, עם התזמורת סינפונייטה באר שבע
ועם התזמורת הקאמרית שליד האקדמיה.
לאחרונה הקליטה את שני הספרים של הפרלודים והפוגות מאת באך לקול ישראל,
כמו כן יצאו לאחרונה דיסק בנגינתה ביפן עם הקונצ'רטו השלישי של פרוקופייב עם תזמורת מוסקבה, ודיסק עם וריאציות גולדברג אשר יצא בגרמניה.
פרופ' עמנואל קרסובסקי, פסנתרן ומורה
פרופסור לפסנתר בבי'ס ע"ש בוכמן-מהטה, אוניברסיטת תל אביב, זה 40 שנה; בשנות 2018 – 2020 כיהן במקביל כפרופסור לפסנתר באקדמיית ברנבוים-סעיד, ברלין.
מייסד וזה 30 שנה מנהל אמנותי של כיתות אמן הבינלאומיות לפסנתר תל-חי. לימד סדנאות וכתות אמן בבי"ס ג'וליארד ובי"ס מאנס בניו-יורק, בקונסרבטוריון פריז, באקדמיות מלכותיות בלונדון, שטוקהולם וקופנהגן, באקמיה לאמנויות בהונג קונג, בבי"ס ע"ש מלכה סופיה במדריד, האוניברסיטה הלאומית בסאול (קוריאה), בבי"ס גבוה למוזיקה בברלין, בקונסרבטוריוני וינה, בולוניה, וילנה, טביליסי ומוסדות אחרים ברחבי העולם. במשך 16 שנה לימד והופיע בקורס קיץ ב- Suolahti, פינלנד. בשנים אחרונות לימד דרך קבע בפסטיבל קיץ בינלאומי לפסנתר בניו-יורק (IKIF). כמו-כן לימד במסגרת פסטיבל הפסנתר הבינלאומי באוקספורד, אנגליה, Piano Texas בפורט וורת, בבי"ס מנהטן, אוניברסיטת סינסינטי, אקדמיית קולברן בלוס אנג'לס, מכון אלדוול בירושלים ועוד. תלמידיו לשעבר מופיעים מעל הבמות החשובות בעולם ומלמדים במוסדות כמו ג'וליארד, אוניברסיטת סינסינטי, הקונסרבטוריון פריז, אקדמיית סיבליוס בהלסינקי, האקדמיה בירושלים.
הופיע כסולן עם התזמורת הפלהרמונית הישראלית, תחת שרביטם של ליאונרד ברנשטיין, קארלו ריצי, סידני הארת ומנצחים אחרים, ועם שאר התזמורות בארץ. ניגן רסיטלים בארץ (כולל במסגרת פסטיבל ישראל), באירופה ובארה"ב. הקליט תקליטור עם הסונטות האחרונות מאת שוברט.
בתחום מוזיקה קאמרית הופיע עם הכנר אייזק שטרן, הצ'לנית נטליה גוטמן, הזמרת אילאנה קוטרובש, הקלרניתן אישטוואן מאטוז ועוד. מנגן דרך קבע ומקליט עם רעייתו, הכנרת ורה ויידמן.
כיהן כשופט בחשובות שבתחרויות הבינלאומיות לפסנתר, ביניהן ארתור רובינשטין בארץ, לידס באנגליה, הוננס בקנדה, מאי לינד בהלסינקי, הורוביץ בקייב, טביליסי, חוסה איטורבי בספרד, דבלין, סינסינטי.
בוגר האקדמיה למוזיקה, אוניברסיטת תל-אביב, בה למד אצל מינדרו כץ. המשיך את לימודיו בארה"ב; מוריו שם היו אילונה קאבוש, גווידו אגוסטי, אובה טזרקו ואניה דורפמן. בעל דוקטורט מבי"ס ג'וליארד בניו-יורק.
שופטים בתחרות הקאמרית
מר רועי שילוח, כנר
רועי שילוח, למד אצל מר חיים טאוב והופיע לראשונה כסולן עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית בגיל 12. מאז הופיע עם תזמורות רבות ביניהן עם הפילהרמונית הישראלית בסיור לאירופה ולקנדה, הסימפונית של לונדון, ה"רויאל פילהרמוניק" של פלנדריה, תזמורות הרדיו של ברלין ופרנקפורט, הפילהרמונית של סופיה, בולגריה, התזמורת הקאמרית סנט-פול, הפילהרמונית של קלגרי, קנדה, תזמורת הרדיו של פולין, תזמורת הרדיו של סיאול, ותזמורות רבות אחרות.
הוא הופיע באולמות חשובים כמו אייברי-פישר הול בניו-יורק, הפילהרמוני בברלין, וויגמור הול בלונדון, הקונצרטחבאו באמסטרדם, מלבורן סימפוני הול באוסטרליה, אלברט הול בוונקובר, קנדה, הגוונטהאוז בלייפציג, היכל התרבות בת"א ועוד.
רועי שילוח מופיע ברסיטלים רבים ברחבי אירופה, קנדה, ארה"ב, דרום אמריקה, והמזרח הרחוק. כמו כן, הוא מוזמן תדיר לתת כיתות אומן במקומות אלו.
רועי הוא חבר מייסד ב"שלישיית ירושלים" שזכתה בפרסים רבים, ומוכרת היום, כאחד ההרכבים המובילים בעולם המוסיקה הקאמרית.
הוא מנגן בכינור המושאל לו ע"י קרן רייטמן טוברט, מנדוזה, ארגנטינה.
גב' אירית רוב, פסנתרנית
אירית רוב נמנית עם טובי הפסנתרנים בארץ ומופיעה דרך קבע כסולנית ובהרכבים קאמריים מגוונים עם מיטב הנגנים.
הופיעה בנגינת רסיטלים, מוזיקה קאמרית וכסולנית עם תזמורות רבות בחו"ל. בישראל ניגנה כסולנית עם כל התזמורות הגדולות, לרבות התזמורת הפילהרמונית הישראלית, תחת שרביטו של זובין מהטה.
את "דואו תל אביב" יסדה יחד עם הפסנתרן אריאל כהן. הדואו הרבה להופיע בארץ ובחו"ל ובהזמנת התזמורת הפילהרמונית השתתף בביצוע הבכורה העולמי ליצירתו של לאונרד ברנשטיין "אריות וברקרולות" בתל אביב ובלונדון, בנוכחות המלחין.
6 תקליטורים שונים הופיעו בנגינתה של אירית רוב, ביניהם שניים עם החלילן יוסי ארנהיים, עימו אף ניגנה בסיורי קונצרטים רבים באירופה ובמזרח הרחוק. התקליטור של השניים מיצירות מרטינו, יחד עם מספר נגנים מהתזמורת הפילהרמונית, זכה לשבחי הביקורת במגזין היוקרתי AMERICAN RECORD GUIDE.
משנת 2006 מופיעה עם הזמר-שחקן דוד זבה במופע "אופרה בטירוף". השניים שבים ומופיעים בהצלחה בכל רחבי הארץ והמופע אף שודר בטלויזיה בשני פרקים בסדרה "אינטרמצו" עם אריה ורדי. בינואר 2012 בוצע המופע לראשונה בחו"ל, במסגרת פסטיבל בינלאומי באסטוניה.
אירית רוב מרבה לנגן מוסיקה קאמרית עם אמנים ידועי שם מהארץ ומחו"ל. היא ניגנה עם החלילנים אנדריאה גרימינלי, מקסים רובצוב, הטנור דניאל יוהנסן, הכנרים עברי
גיטליס, שרה צ'אנג ולפני כשנתיים גם עם הכנר ג'ושוע בל, בעת ביקורו בארץ.
בוגרת בית הספר הגבוה למוזיקה בווינה, בכיתתו של פרופ' הנס גרף והאקדמיה למוזיקה באוניברסיטת תל אביב, שם למדה אצל פרופ' אריה ורדי.
מלבד פעילותה כפסנתרנית, אירית מנהלת את תכנית "מפתח" – תכנית החינוך המוזיקלי של הפילהרמונית הישראלית, אותה יסדה לפני 22 שנים. אירית מנהלת גם את תכנית "סולמות"- מוזיקה לשינוי חברתי, של התזמורת הפילהרמונית. כמו כן, עורכת סדרת הקונצרטים של התזמורת לילדים ולמשפחה בשבת בבוקר באולם צוקר בהיכל התרבות.
יזמה את סדרת הקונצרטים בבית יצחק "קאמרי לעת ערב" ועד לאחרונה היתה שותפה לעריכתה ולניהולה, יחד עם הצ'לנית אלה טובי, במשך שבע שנים.
גב' מיכל קורמן, צ'לנית
הצ'לנית מיכל קורמן היא זוכת פרסים בתחרויות הבינלאומיות ע"ש קסדו ביפן ואנסקו ברומניה, והופיעה כסולנית עם מיטב התזמורות בארץ, כולל התזמורת הפילהרמונית הישראלית תחת שרביטו של זובין מהטה, וכן הפילהרמונית של טוקיו, תזמורת TIVOLI בקופנהגן, התזמורת הסמפונית הלאומית של פרו, תזמורת ג׳וליארד ועוד. ב-״ניו יורק טיימס״ נכתב על נגינתה ״צ׳לנית רהוטה... עם צליל עמוק וחם״ והקלטות הופעותיה משודרות בקביעות בתחנות הרדיו המרכזיות בישראל וצפון אמריקה.
מיכל היא חברה מייסדת בפרויקט הקאמרי הישראלי, הרכב בינלאומי זוכה פרסים המורכב מנגנים ישראלים מצטיינים. כנגנית מוסיקה קאמרית השתתפה מיכל בפסטיבלים רבים בארה"ב, אירופה ודרום אמריקה וביניהם וורביה, ז׳יברני, מנצ׳סטר, וכן פסטיבל מרלבורו, אותו היא נבחרה לייצג בסיורי קונצרטים ברחבי ארה"ב. כמו כן שיתפה פעולה עם התזמורת הקאמרית אורפאוס בניו יורק והרכבים ותזמורות אחרות בארה״ב. היתה חברה בתזמורת דיוואן מזרח-מערב בניהולו המוסיקלי ובניצוחו של דניאל בארנבוים. היא מופיעה בקביעות ברסיטלים וקונצרטים של מוסיקה קאמרית באולמות החשובים בארה"ב כגון בקארנגי הול, אליס טלי, מוזאון גרדנר והמרכז למוסיקה קאמרית בפליפדלפיה, וכן האולמות המרכזיים בישראל.
מיכל היא בוגרת יחידת הנגנים הצעירים של מרכז המוסיקה משכנות שאננים. ילידת ירושלים, מיכל סיימה את לימודיה במסלול "תעודת אמן" בביה"ס ג'וליארד בניו יורק בהדרכתו של ג'ואל קרוסניק וכן למודי תואר שני בכיתתו של טימותי אדי. את התואר הראשון היא סיימה בהצטיינות באקדמיה למוסיקה ע"ש רובין בת"א בהדרכתו של מר הלל צרי. קודם ללימודיה האקדמיים למדה בהדרכתם של פרופ' עוזי ויזל וסבינה פרנקנברג והיא בוגרת התיכון שליד האקדמיה למוסיקה בירושלים. מיכל השלימה שירות צבאי מלא במעמד של "מוסיקאית מצטיינת" בצה"ל והיא זוכת מלגות קרן התרבות אמריקה-ישראל. החל מספטמבר 2012 מיכל נמנית על צוות המורים באקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים ומעבירה בקביעות סדנאות וכיתות אמן בארץ ובחו״ל.